Brix v.d. Jagdgrenze SZ 1287316, f. 19.02.73, HD normal, SchH3, FH, AK

       For øjeblikket har jeg ikke et billede af Brix  

 

                                                      

Her ses et billede af Brix's far Eros v. Busecker Schloss

Eros var fire gange udstillet på Siegerschau med den bedste placering som V 30.
. Brix var en ganske velbygget hund, der dog var præget af manglende fasthed. På den tid var der ikke afstand mellem udstillingshunde og brugslinier i samme grad, som det er tilfældet i dag, og Brix var et eksempel på en hund, der førte begge dele. I hans kåringsbeskrivelse står: Harmonisk bygget hund med smukke linier og langt kryds. Korrekt front, særdeles gode vinkler og brede køller. Faste poter. Rene, meget langtrækkende bevægelser. Fastheden i ryggen under bevægelse lader et lille ønske åbent. M/K udpræget.
Hans fader Eros v. Busecker Schloss stammede fra en brugspræget opdrætter, hvor dog moderen Seffe v. Busecker Schloss havde opnået VA. Brix’ mor Halla a.d. Stadt Montan stammede på sin side fra en VA – fader Ajax v. Haus Dexel, som udover selv at være en smuk hund også var kendt for at give gode brugsegenskaber til sit afkom, noget som måske kan stammen fra faderlinien. Han gik over Bodo v. Tannenbruch videre til Cäsar v.d. Malmannsheide, der var en søn af Hein v. Richterbach.  
 

Eros v. Busecker Schloss

 

Mike v. Bungalow

Axel v. Walinesheim

Gunda v. Stahlhammer

Seffe v. Busecker Schloss

Bernd v. Lierberg

Issel v. Busecker Schloss

Halla a.d. Stadt Montan

Ajax v. Haus Dexel

Bodo v. Tannenbruch

Amsel v. Haus List

Carmen a.d. Stadt Montan

Falko v.Bökenkamp

Amsel v. Haus Tochhorn


Brix fik stor betydning for kennel Nørreheden, der gennem hans linie er fortsat fra Buchenhof frem til i dag 9 generationer senere.
I kuldet efter Brix fødtes Nørrehedens Linka BHP3, AK. Linka var som sin mor en elegant hund med meget gode bevægelser. Hun klarede sig godt på udstillinger og var i en sæson klassevinder 9 gange. Hun var som flere i kuldet en hund med gode arbejdsegenskaber og lavede udmærkede prøver. Hun havde flere kuld, men linien førtes videre gennem S – kuldet ved Nørrehedens Svea SLP2, AM.

                                                                                                                                                                               tilbage