Atlas v. Reststrauch, SZ 1376172, f. 17.03.76, HD: nz, SchH 3, AK

         

Atlas var en godt middelstor, meget substansfuld hund med en mørk pigmentering, som han havde arvet fra sin fader. I nutiden ville det have været en alvorlig hindring for ham som avlshund, at han havde noch zugelassen. Det betød mindre dengang. Også en berømt og meget brugt hund som Argus v. Aducht havde noch zugelassen. For dem begge kom det til at gælde, at de ikke nedarvede dårlige hofter. Atlas var 2 gange fremstillet i brugshundeklassen på det tyske hovedavlsskue for dr. Rummel og fik henholdsvis V 8 og V 2.

Avlskåringsbeskrivelse: Middelstor, kraftig, typefuld, pigmentstærk og udtryksfuld han med særdeles god overlinie og godt udtryk. Særdeles gode vinkler for og bag, gode brystforhold, brede og kraftige køller, drejer under den ellers gode bevægelse med god skridtfølge albuerne lidt. Viser jordvindende bevægelser med megen udholdenhed kommende fra en fast, lidt spændt ryg. Særskilt udtalt mod og kampdrift.

På faderlinien havde han auslesehunde 5 led i træk. Hans mor var en smuk og typefuld tæve som opdrætteren dommer Günther Köllges anså for at være hans bedste tæve nogensinde. Både på fadersiden i Herzogs stamtavle og på modersiden lå der brugshundelinier. Atlas var således indavlet 4 – 4 på Valet v. Busecker Schloss. Det er måske det, der kommer til udtryk i den sidste sætning i hans kåringsbeskrivelse. Det kom også til udtryk i hans afkom, idet flere af hans hvalpe her i landet havde et meget fast og kontant bid.

I kennel Nørreheden fortsatte han gennem Nørrehedens Svea, der siden blev mor til AVKL Nørrehedens Chiba, der havde arvet sin bedstefars evner for forsvarsarbejde.

 

Herzog v. Adeloga

 

Dick v. Adeloga

Quanto v.d. Wienerau

Asta v.d. Modauquelle

Fenja am Bitchacker

Mike v. Stahlhammer

Cora v. Willereich

Ussa v. Reststrauch

Jago v.d. Baiertalerstrasse

Canto v.d. Wienerau

Anka v. Gründel

Perle v.d. Genhofer mühle

Lord v. Bimöhlen

Doris v. Reststrauch

                                                      

                                                                                                                                                                               tilbage