Fred v. Rumbachtal SZ 2237270, f. 01.01.2009, HD: normal, ED: normal, SchH 3, AK 1                      

 

SchH 1: 94-86-97= 277p,  SchH 2: 100-86-91= 277 p, SchH 3: 97-90-91= 278 p AK 1 HD: A, ED: A, indeks 73.
Kåringsbeskrivelse: Udtryksfuld særdeles velpigmenteret, stor, kraft- og substansfuld han med særdeles gode bygningsforhold. Kraftigt hoved, høj manke, særdeles god ryglinje, langt og vellejret kryds, særdeles gode vinkler for og bag, harmoniske brystforhold, lige front. Træder lige for, snævert bag, viser flydende, jordvindende bevægelser med særdeles god rækkevidde. Væsen sikkert, mod og kampdrift udpræget, slipper.. Særlige bemærkninger: Harmonisk bygget meget energisk han. Anbefaling: Anbefales til middelstore tæver til forbedring af bygningsharmoni og brugshundeanlæg.
Fred v. Rumbachtal har vi valgt ikke mindst på grund af hans psykiske egenskaber. Han er en livlig og frisk hund, der på BSZS i 2011 viste et flot og pågående forsvarsarbejde, ligesom de af hans halvsøskende, der deltog også fremhævede sig på dette felt.
Fred viste på BSZS i 2011 et meget flot forsvarsarbejde, der bedømtes med værditallene 4/5 og følgende beskrivelse:A: Særdeles god transport. B: Går hurtigt og dynamisk ind i angrebet. Meget selvsikker ved belastning. Fuldt, fast greb, slipper straks på kommando, belaster fig. C: Angriber dynamisk, særdeles gode grebsforhold. Stabil og sikker ved belastning. Presser straks, bevogter så meget opmærksomt og påtrængende. Se ham på film. Klik HER

Han fremhæves i sin avlskåring for sit brugshundetemperament, og han har aflagt gode solide prøver. Han har et fint HD – indeks (73) noget der har præget denne faderlinje helt tilbage til tipoldefar Esko v. Dänischen Hof. På hans moderside findes Quenn v. Löher Weg, som også er kendt som en god nedarver af sunde hofter.

Både Freds far og mor er højtplacerede dyr. Faderen Yerom v. Haus Salihin er VA 2, og moderen Zaira v. Rumbachtal er V 11. Hun er selv en livlig, løbsglad hund, der er blevet fremhævet for sit forsvarsarbejde.

I 2012 blev Fred vinder på det hollandske hovedavlsskue. Han blev AVKL 3 på det danske HAS og samtidig bedømt som den hund, der lavede det bedste gruppe C - arbejde. På det tyske hovedavlsskue blev han V 15 og var igen i år blandt de hanner, der kom på podiet som de bedste i Gruppe C.

 

                     I 2012 blev Fred VA 1 på Hollands Siegerschau og AVKL 3 på HAS, hvorfra dette billede stammer

 
 

Yerom v. Haus Salihin

 

Mark v. Schwalmbergtal

Herny v.d. Dunieschenke

Ira v. Schwalmbergtal

Heksa v..d. Werther Mühle

Baru v. Haus Yü

Dolly v.d. Werther Mühle

Zaira v. Rumbachtal

Quenn v. Löher Weg

Uran v. Moorbeck

Elsa v. Kuckucksland

Usa v. Rumbachtal

Orbit v. Tronje

Wanda v. Lärchenhain

                                                      

                                                                                                                                                                               tilbage